sunnuntai 3. elokuuta 2008

KAUNEUSKILPAILUT, AH JA VOI!

Herätyskello rämisi Akseli Kahva Tossavaisen ränsistyneellä jalkapuolella yöpöydällä. Tänään olisi suuri, kauan odotettu päivä. Akseli Kahva Tossavainen oli päättänyt lähteä missikisoihin.
Akseli hymähti itsekseen ja vaipui syviin haaveisiin, mutta vanha inhottava, kärttyinen herätyskello ei antanut rauhaa. Se rämisi ja rämisi lakkaamatta. Akseli Kahva Tossavainen tarttui kelloparkaan suurilla, leipälapiota muistuttavilla käsillään. Kuului suhinaa ja rämsis. Herätyskello antoi periksi. Akseli kompuroi tynnyrimäisiin aamutossuihinsa ja meni keittämään kahvia.
Ah ja voi! Tosiaan standardilaatua, ajatteli Tossavainen, kun näki ensimmäisen kilpailijan astuvan areenalle. " Ja mitat olivat 56-65-71", selitti kuuluttaja teknillisiä tietoja. Tossavainen hymähti tunnettuun tapaansa. " E i se meitin Miina Sarana Tossavainenkaan ois yhtään hullummin selvinnyt. Mitat vain taitas olla ylikokoa", ajatteli Tossavainen ja hymähti. "Seuraava kilpailija on norjalainen...!" "Vai norjalainen", hymähti Akseli Kahva Tossavainen tunnettuun tapaansa,"on näköjään resurssit riittänny iha ulkomaillekin.""Sitten tuli Suomen edustaja. "Siinä on Skandinavian kaunein", ajatteli Tossavainen. "Mitähän se Miina Sarana tuumisi, kun tietäs, ett mä oon ollu missikisailuissa?"
Loppukantaatti soi ja neljäs perintöprinsessa kuulutettiin esiin. "En mää ois tota osannu odottaa. Tommonen perä ja kaikki", ajatteli Tossavainen ja hymähti tunnettuun tapaansa. "Kyllä se meitin Miina Sarana ois..."
Kolmannen, toisen ja ensimmäisen perintöprinsessan tulon jälkeen oli Akseli Kahva Tossavainen jo aivan poissa tolaltaan. Miss Skandinavia astui esiin. Tossavainen röntösteli yleisön joukosta onnittelemaan missiä. "Ööh, tota, onneksi olkoon vaan, mut et sää ois meitin Miina Saranalle pärjänny", tokaisi Akseli Kahva Tossavainen ja hymähti tunnettuun tapaansa.
(Yritti kai olla jonkinlainen pakina.)Aineen arvosana oli 81/2.

Ei kommentteja: