sunnuntai 3. elokuuta 2008

MUUAN KIRJALLISUUDEN YKSINÄINEN

Valitsin hänet omasta käsikirjoituksestani "Lifti". Oikeastaan hän oli yksinäinen ihminen, tavallinen parikymmentäkesäinen nuorukainen. Niin voisi luulla. Mutta jos ihminen näkisi lähimmäisensä sisimpään, niin hän huomaisi, että Rauli Sanström ei ollut tavallinen ihminen luonteeltaan.
Kotiolot olivat hyvät. Sitä ei Rauli itsekään voi kieltää, mutta kuitenkin hän erosi perheestään. Hänen luonteensa teki poikkeuksen. Hän oli hiljainen, haaveileva ja herkästi liikuttuva. Perhe oli taas levoton ja vilkas. Sisko ja veli olivat aina riiteleväisiä. Rauli ei tiennyt oikein, mihin ryhmään hän kuului. Se tunne teki hänestä yksinäisen. Hän kaipasi rakkautta, ei kuitenkaan vanhempien taholta. Hän halusi ihmisen, jota voisi rakastaa.
Sitten eräänä kauniina aamuna hän lähti etsimään rakkautta. Kukaan perheen jäsenistä ei osannut sanoa, minne hän lähti.
Yksinäisyyden tunne painoi hänen mieltään, mutta matkallaan hän kohtasi tytön, aivan tavallisen rikkaan perheen tytön. Lissu oli ailahtelevainen luonteeltaan. Hän oli häpeilemätön, mutta hänessä oli jotain josta hän Rauli erityisesti piti. Puhelinsoitto keskeytti yhdessäolon.
Rauli jatkoi matkaansa. Yksinäisyyden tunne palasi hänen mieleensä. Hän oli löytänyt rakkauden, mutta menettänyt sen. Matkalla tapahtunut kolari järkytti hänen mieltään. Iso, musta amerikan rauta ja sormi tiellä. Ne kaivoivat hänen mieltään jatkuvasti. Marihuanan kokeilu Turussa ei poistanut yksinäisyyden tunnetta. Hän sai kyllä ystäviä, mutta ei sellaista jota etsi. Hän tapasi Lissun jälleen ja joutui eroamaan tästä. Asia paheni. Pieni, mutta sitäkin enemmän ennustava uni, johon Rauli ei kuitenkaan kiinnittänyt enempää huomiota, näytti hänen tulevaisuutensa pitkälle eteenpäin. Raumalla tapahtui jotain sellaista, joka pyöräytti Raulin elämän ylösalaisin. Mutta tämäkään ei täysin poistanut hänen yksinäisyyden tunnettaan. Hän kaipasi Lissua. Matka jatkui...Kaupunki, kaupungin perästä. Rauli Sanström etsi...
Vain yksi henkilö tietää, löysikö Rauli Sanström etsimänsä rakkauden ja saiko hän poistetuksi yksinäisyyden hitusen mielestään. Tämä henkilö on Lissu. Me muut emme saa tietää asiasta ehkä koskaan, mutta sen näyttää tulevaisuus.
Aineen arvosana oli 8+ (Opettajan sanallinen huomautus koski virkkeitä.)

Ei kommentteja: